Befőzés, aszalás, tartósítás

1.) Fahéjas szilvalekvár, ahogy én készítem 

       Hozzávalók :
       - 6 kg magvaváló szilva
       - 1 kg kristálycukor
       - 3 csomag 3 in 1 zselésítő 
       - fahéj ízlés szerint  (2-3 ek.)
       - 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
 
      Elkészítés :
      A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk. A Konyhai Mindenttudóban, vagy a Kombiséfben felaprítjuk. Így igen nagy mértékben lerövidítjük a főzési időt. Az 5,7 l-es Mesterszakács Fémedénybe öntjük a felaprított szilvát, hozzáadjuk a cukorral elvegyített zselésítőt, a fahéjat, szegfűszeget, alaposan összekeverjük, majd közepes fokozaton kezdjük főzni, ha már felforrt, a főzőlapot alacsony fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk kb. 40-45 percet főni. Közben néhányszor megkeverjük. Még forrón üvegekbe merjük. Hagyjuk kihűlni, majd folpackkal lefedjük (én dupla rétegben szoktam rátenni a folpackot, ami közé egy késhegynyi NABenzoátot teszek, így biztosan nem romlik meg) és gumizzuk. Aztán mehet is a polcra.