Főételek
1.) Töltött cukkíni
2.) Sült spagettitorta
- 25 dkg spagetti
- 10 dkg angolszalonna
- 25 dkg zöldborsó
- 25 dkg cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- 1 dl tejszín
- 3-4 dkg parmezán
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés :
A szalonnát apróra kockákra vágjuk, a cukkinit felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, (mandolin szeletelővel azonnal csíkokra vághatjuk). Kevés olíva olajon pirítsuk meg a szalonnát, majd adjuk hozzá a cukkinit, és a borsót. 5-8 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzá adjuk az aprított fokhagymát. A maxi-mixben a tojásokat sóval. borssal, a tejszínnel és a parmezánnal alaposan összerázzuk. A tésztát kifőzzük sós vízben. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.a tésztát összekeverjük a zöldségraguval, és a tojásos öntettel, majd a szilikon tortaformába öntjük. kb. 25 percig sütjük. Tetejére tehetünk reszelt trappistát. Langyosan a legfinomabb. Szeletelhetjük tortaszelet formára, kis fokhagymás öntettel isteni finom.
3.) Töltött zsemle
- 6 db zsemle
- 25 dkg túró
- 1 egész tojás
- 10 dkg mazsola
- 3 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom héja reszelve
- 2 dl tejföl
- 4 ek. cukor
- 5 dkg vaj
- 6 ek. baracklekvár
4.) Tejfölös, gombás csirkemell
- 1 csirkemell filézve
- 1 kis poharas tejföl
- 50 dkg csiperke gomba
- 6-7 ek. liszt
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- étolaj
Elkészítés :
A húst nagyobb kockákra, vagy csíkokra vágom, lisztbe forgatom, majd forró olajon lepirítom, utána kiszedem egy tálra. A hagymár a turbó aprítóval apróra vágom, és az olajon üvegesre párolom. A gombát megmosom, felaprítom, (nem kell túl apróra vágni) és a hagymához teszem párolódni. Frissen őrölt borssal és sóval fűszerezem. Mikor a gomba félig megpárolódott, közé teszem a lepirított húst, és még néhány percig hagyom párolódni. Utána 6 dl vízzel felöntöm, és kb. 10 percig forralom. A tejfölt 5-6 evőkanál liszttel és annyi vízzel, hogy krémes állaga legyen, simára keverem és a forrásban lévő ételhez adom. Folyamatosan kevergetem, amég be nem sűrűsödik. Utána lefedem, és a kikapcsolt főzőlapon hagyom.
Tésztával, tarhonyával, vagy rízzsel tálalom.
5.) Mustáros csirkemell
- 60 dkg csirkemellfilé
- 5 fej vöröshagyma
- Étolaj
- só, bors
- 4-5 evőkanál mustár (ízlés szerint)
- 1 evőkanál liszt