Gyors finomságok, előételek

1.) Mindent bele uzsikrém 

Hozzávalók :
  • 15 dkg füstölt párizsi
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db savanyú uborka
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 db paprika - aki szereti használhat pritamin, vagy kápia paprikát
  • csipet só
  • csipet bors
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • Tejföl - annyi, hogy kenhető állagú legyen az uzsikrém

Elkészítés :

Az uborkát, a paprikát és a hagymát négybe vágjuk, és a konyhai mindenttudóba téve pépesítjük. Majd hozzá tesszük a párizsit és a tojást. Ezt is jól felaprítjuk, majd fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a majonézt, a mustárt, és annyi tejföllel lazítjuk, hogy kenhető krémet kapjunk. Baguettre, vagy friss kenyérre kenve kínáljuk. 

 

2.) Körözött küölessel

Hozzávalók :
  • 1 fej lilahagyma
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 bögre köles
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3-4 ek. olaj (olivaolaj is lehet)
  • só, pirospaprika

Elkészítés :

A kölest a Mikrós rízsfőzőben megfőzzük. 1 bögre köleshez 2 bögre vizet adunk. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.A hagymát a Konyhai Mindenttudóban felaprítjuk, hozzáadjuk a túrót, tejfölt, sót, paprikát és alaposan kikeverjük. A végén hozzáadjuk a kihűlt kölest és ismét összekeverjük. Pirítósra kenve kínáljuk.