Gyors finomságok, előételek
1.) Mindent bele uzsikrém
- 15 dkg füstölt párizsi
- 2 db főtt tojás
- 1 db savanyú uborka
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 db paprika - aki szereti használhat pritamin, vagy kápia paprikát
- csipet só
- csipet bors
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- Tejföl - annyi, hogy kenhető állagú legyen az uzsikrém
Elkészítés :
Az uborkát, a paprikát és a hagymát négybe vágjuk, és a konyhai mindenttudóba téve pépesítjük. Majd hozzá tesszük a párizsit és a tojást. Ezt is jól felaprítjuk, majd fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a majonézt, a mustárt, és annyi tejföllel lazítjuk, hogy kenhető krémet kapjunk. Baguettre, vagy friss kenyérre kenve kínáljuk.
2.) Körözött küölessel
- 1 fej lilahagyma
- 2-3 dl tejföl
- 1 bögre köles
- 25 dkg tehéntúró
- 3-4 ek. olaj (olivaolaj is lehet)
- só, pirospaprika
Elkészítés :
A kölest a Mikrós rízsfőzőben megfőzzük. 1 bögre köleshez 2 bögre vizet adunk. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.A hagymát a Konyhai Mindenttudóban felaprítjuk, hozzáadjuk a túrót, tejfölt, sót, paprikát és alaposan kikeverjük. A végén hozzáadjuk a kihűlt kölest és ismét összekeverjük. Pirítósra kenve kínáljuk.