Levesek

1.) Bajor Gulyás

        Előkészítési idő : 15 perc
        Sütési idő : 120 perc alsó-felső sütésen 180C°-on
 
        Hozzávalók 6 fő részére :
        - 1 kg hús (ízlés szerint, lábszár, comb....)
        - Só, bors, pirospaprika
        - 3 db hagyma (ha beszerezhető akkor mogyoróhagyma)
        - 1 db zöld paprika
        - 1 db piros paprika
        - 250 ml sör
        - 25 dkg gomba
        - 250 ml zöldségleves alap
 
        Elkészítés :
        1.) Forgassuk mag a húst a fűszerekben és tegyük az 5l-es UltraPro-ba
        2.) Hámozzuk meg a hagymát, mossuk meg a paprikákat és vágjuk ki a magokat
        3.) A paprikákat nagyobb darabokra, a hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk és a húshoz adjuk
        4.) Ráöntjük a sört, lefedjük és 180C°-ra előmelegített sütőbe sütjük 60 percig
        5.) Közben alaposan megmossuk a gombákat, negyedekre vágjuk és a zöldségleves alappal együtt a gulyáshoz adjuk és további 60 percig sütjük fedővel letakarva
        Tálalhatjuk friss ropogós kenyérrel, galuskával, vagy burgonyával