Levesek
1.) Bajor Gulyás
Előkészítési idő : 15 perc
Sütési idő : 120 perc alsó-felső sütésen 180C°-on
Hozzávalók 6 fő részére :
- 1 kg hús (ízlés szerint, lábszár, comb....)
- Só, bors, pirospaprika
- 3 db hagyma (ha beszerezhető akkor mogyoróhagyma)
- 1 db zöld paprika
- 1 db piros paprika
- 250 ml sör
- 25 dkg gomba
- 250 ml zöldségleves alap
Elkészítés :
1.) Forgassuk mag a húst a fűszerekben és tegyük az 5l-es UltraPro-ba
2.) Hámozzuk meg a hagymát, mossuk meg a paprikákat és vágjuk ki a magokat
3.) A paprikákat nagyobb darabokra, a hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk és a húshoz adjuk
4.) Ráöntjük a sört, lefedjük és 180C°-ra előmelegített sütőbe sütjük 60 percig
5.) Közben alaposan megmossuk a gombákat, negyedekre vágjuk és a zöldségleves alappal együtt a gulyáshoz adjuk és további 60 percig sütjük fedővel letakarva
Tálalhatjuk friss ropogós kenyérrel, galuskával, vagy burgonyával