Saláták

1.) Tojásos sárgarépa saláta

Hozzávalók 2 főre :
  • 2 tojás
  • 2-3 közepes sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 125g tejföl
  • 2-3 ek. majonéz
  • 1 ek. mustár
  • csipet szerecsendió
  • csipet só

Elkészítés :

A tojásokat keményre főzzük, majd vékony félörökre vágjuk. A sárgarépákat meghámozzuk, juliennre szeleteljük. A vöröshagymát és a petrezselymet a turbó aprítóban apróra vágjuk. A hozzávalóket egy tálban összekeverjük. A tejfölt, majonézt, mustárt, sót, szerecsendiót összekeverjük, majd a salátára öntjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

 

2.) 

Kapros túrós saláta      
Idő: 10 perc   Nehézség: könnyű  
Hozzávalók:
20 dkg sovány túró
2 dl joghurt
egy kis csokor friss kapor
1 db kígyóuborka
3 közepes paradicsom
2 db paprika
10 dkg pulykamell sonka
ízlés szerint tengerisó, fehérbors
Elkészítése:
A paradicsomot felkockázzuk, az uborkát, paprikát és a sonkát apró csíkokra vágjuk. Ezután a túrót és a joghurtot összekeverjük és ráöntjük az alapanyagokra. A kaprot apróra vágjuk és a tetejére szórjuk. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 135 kcal (564 kJ) Fehérje 15,1 g Zsír: 3,2 g Szénhidrát: 11,5 g
       

 

3.) Bazsalikomos saláta :

Hozzávalók :
  • 1 fej jégsaláta
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg gépsonka vagy fitness sonka
  • 1-2 ek. balzsamecet
  • friss bazsalikom
  • 1-2 ek. olíva olaj

Elkészítés :

A salátát félbe, majd csíkokra vágjuk és a 3,5l-es Kristály Tába tesszük.  A koktélparadicsomokat ha egészen aprók, akkor hagyjuk egészben, ha nagyobbak, akkor vágjuk őket félbe és mehetnek a salátára. A gépsonkát szintén vékony csíkokra vágjuk és a salátára halmozzuk, majd összekeverjük. A balzsamecettel és az olíva olajjal meglocsoljuk, átforgatjuk, majd a turbó aprítóban felaprított friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.